Siirry suoraan sisältöön
Home » Hyvinvointialueen palveluverkko huolestuttaa vieraskielisiä asukkaita

Hyvinvointialueen palveluverkko huolestuttaa vieraskielisiä asukkaita

Keski-Suomen hyvinvointialue julkaisi sosiaali- ja terveyspalvelujen verkkosuunnitelmansa helmikuussa ja pyysi siihen asukkailta ja maakunnan toimijoilta lausuntoja 23.3. mennessä. Lausuntoja tuli HVA:lle 58 kpl. Suunnitelmassa visioidaan miten palvelut kohdentuvat eri-ikäisille asukkaille, sekä miten palvelupaikat vähenevät tai säilyvät ennallaan. Monikko ry teki yhteisen lausunnon Paremmin Yhdessä PYR ry:n kanssa. Monikon lausunnossa tuotiin vahvasti esiin asia, että vieraskielisten palvelut tulee varmistaa sekä muistisairaat ja ikäihmiset tulee huomioida palveluiden saavutettavuudessa. Pitkät matkat palveluihin ja epätietoisuus palveluiden saatavuudesta heikentää niihin pääsemistä. Asukkaiden mahdollisuus päästä palveluihin tulee olla yhdenvertainen asuinpaikasta ja kielitaidosta riippumatta. Lisätietoja lausunnosta p. 044 248 7177, yhdistys.monikko(at)gmail.com.

fiFinnish